Helal Gıda Teknik Tetkikçi/Aday Teknik Tetkikçi Personel Belgelendirme Programı

Eğitim Tarihi: 13-15 Şubat 2024 (09:00-17:30)

Sınav Tarihi: 16 Şubat 2024 (10:00)

Adres: TSE Necatibey Caddesi No:112 Bakanlıklar Kızılay ANKARA

Program içeriği: Helal Gıda Teknik Tetkikçi/ Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi Eğitim ve Sınavı

  • TS OIC SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Kurallar
  • TS OIC SMIIC 6 Özel gereksinimler için TS OIC SMIIC 1’in Helal Yiyecek ve İçeceklerin Olduğu, Hazırlandığı, Saklandığı ve Servis Edildiği Yerlere Uygulanması
  • TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar
  • TS OIC SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Helal Gıdaya Eklenen Diğer Kimyasallar için Genel Gerekliliklerini
  • TS ISO EN 19011 Yönetim sistemleri tetkik kılavuzunu standardı
  • Gıda alanı/sektörü/ürün gruplarını ilgilendiren yasal gerekliliklerini içeren (5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği başta olmak üzere ilgili mevzuat; Türk Gıda Kodeksine nereden ulaşılabilir. Türk Gıda Kodeksi nasıl okunmalı: yatay ve dikey kodeks örnekleri. Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri. Gıda işletmelerinin hijyen şartları. Numune alma ve analiz sonuçlarını değerlendirme)
  • Sınav

 

Öğrenim:

Aday, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanmış gıda zincirinde çalışabilecek Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Kimya Mühendisi, Kimyager, Biyolog, Genetik Mühendisi, Moleküler Biyolog, Biyokimyager, Su Ürünleri Mühendisi, Diyetisyen vb. eşdeğer bölümlerin asgari ön lisans programlarından mezun olmalıdır.

İş Deneyimi:

Aday, öğrenim durumu seviyesine göre Tablo 1’de verilen iş deneyimine sahip olmalı ve gerekli iş deneyimine sahip olduğunu gösterir belgeleri/kayıtları başvurusu esnasında TSE-Personel Belgelendirme Müdürlüğü’ne sunmalıdır.

Tablo 1: Öğrenim durumuna göre adayın sahip olması gereken iş deneyimi süreleri.

 

Öğrenim Durumu

İş Deneyimi Süresi

 

Üniversitelerin öğrenim kısmında belirtilen bölümlerinden mezun olanlar için

 

Aday tetkikçiler

Herhangi bir iş tecrübesi aranmaz

 

 

Tetkikçiler

·        Son 3 yıl içerisinde en az 3 farklı firma/işletme/birim/süreç üzerinde 10 adam/gün tetkik tecrübesi

·        En az 2 yılı tetkikçilik talep edilen teknik alanda/sektörde/endüstri gruplarında olmak kaydıyla 4 yıllık saha tecrübesi

 

 

Üniversitelerin öğrenim kısmında belirtilen bölümlerinden mezun olmayanlar için

 

Aday tetkikçiler

Gıda alanına/sektörüne/endüstrisine yönelik en az 7 (yedi) yıllık laboratuvar/muayene/ürün belgelendirme/yönetim sistemi kurulması ve/veya işletilmesi tecrübesi

 

Tetkikçiler

·        Gıda alanına/sektörüne/endüstrisine yönelik en az 10 (on) yıllık laboratuvar/muayene/ürün belgelendirme/yönetim sistemi kurulması ve/veya işletilmesi tecrübesi

·        Son 3 yıl içerisinde en az 3 farklı firma/işletme/birim/süreç üzerinde 10 adam/gün tetkik tecrübesi

·        En az 2 yılı tetkikçilik talep edilen teknik alanda/sektörde/endüstri gruplarında olmak kaydıyla 4 yıllık saha tecrübesi

 

 

Eğitim ve Sınava Katılacak Adaylardan İstenen Belgeler:

  1. Diploma
  2. İş tecrübesi belgesi (Madde 1’de yer alan öğrenim durumuna göre)
  3. Eğitim, sınav ve belgelendirme ücreti banka dekontu
  4. Eğitim ve sınav programına katılacak adaylar aşağıda yer alan eğitimlere dair katılımı gösteren belgeler

 

TS OIC SMIIC 2 Uygunluk Değerlendirmesi – Helal Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar için Gereklilikler standardı temel eğitimi

TS OIC SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Kurallar standardı temel eğitimi

TS ISO EN 19011 Yönetim sistemleri tetkik kılavuzunu standardını içeren temel eğitimi

TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar Eğitimi veya FSSC veya gıdada GLP, GMP ve GHP standartlarına/kılavuzlarına yönelik temel eğitimi

  1. Sadece sınav programına katılacak adaylar aşağıda yer alan eğitimlere dair katılımı gösteren belgeler

 

Helal Gıda Teknik Tetkikçi/ Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi Eğitimi

TS OIC SMIIC 2 Uygunluk Değerlendirmesi – Helal Belgelendirmesi Yapan Kuruluşlar için Gereklilikler standardı temel eğitimi

 

TS OIC SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Kurallar

 

TS OIC SMIIC 6 Özel gereksinimler için TS OIC SMIIC 1’in Helal Yiyecek ve İçeceklerin Olduğu, Hazırlandığı, Saklandığı ve Servis Edildiği Yerlere Uygulanması,

 

TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar,

 

TS OIC SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Helal Gıdaya Eklenen Diğer Kimyasallar için Genel Gereklilikleri

En az 12 saat

TS ISO EN 19011 Yönetim sistemleri tetkik kılavuzu

En az 6 saat

Gıda alanı/sektörü/ürün gruplarını ilgilendiren yasal gerekliliklerini içeren (5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği başta olmak üzere ilgili mevzuat; Türk Gıda Kodeksine nereden ulaşılabilir. Türk Gıda Kodeksi nasıl okunmalı: yatay ve dikey kodeks örnekleri. Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri. Gıda işletmelerinin hijyen şartları. Numune alma ve analiz sonuçlarını değerlendirme)

En az 6 saat

 

   6. Tetkikçiler için: Tetkik tecrübesini gösteren belge/kayıtlar

   7. PBM-FR-HAK-001 Helal Personel Belgelendirme Başvuru Ve Değerlendirme Formu

   8. PBM-FR-HAK-002 Helal Personel Belgesi Sahibi Kişilerin Taahhütnamesi ve Karşılıklı Anlaşma Şartları

  • Formlar duyuru ekinde yer almakta olup TSE Personel Belgelendirme Müdürlüğüne ıslak imzalı olarak posta ile gönderilecektir.

 

Başvuru Ücretleri:

3 Günlük Eğitim Ücreti (kişi başı): 4020 TL + %20 KDV =  4824 TL

Sınav ve Belgelendirme Ücreti (kişi başı): 5150 TL + %20 KDV = 6180 TL

Eğitim, Sınav ve Belge Toplam Ücret:  9170 TL  + %20 KDV = 11004 TL

İsteğe Bağlı İngilizce Belge Ücreti: 2575+ %20 KDV = 3090 TL

 

TSE Hesap Numarası Bilgileri:

Hesap Adı:  TSE Banka Hesabı,                                                                               

Şube: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Ankara Bağlı Şube.

Şube No: 884

IBAN No: TR08 0001 5001 5800 7286 9957 88

Alıcı: Türk Standartları Enstitüsü

Dekont Açıklaması:  

“PBM-Helal Gıda Teknik Tetkikçi/Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi (AD-SOYAD)”

Ödeme dekontu tarafımıza e-posta ile iletilirken, e-posta içeriğine istenilen faturanın hangi şirket veya kişi adına olduğu, vergi numarası, vergi dairesi, adres gibi bilgilerin eksiksiz bir şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

 

Önemli notlar:

  • Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır.
  • Sınav ve Belgelendirme için adayların asgari 3 günlük Helal Gıda Teknik Tetkikçi/ Helal Gıda Aday Teknik Tetkikçi eğitimi almaları zorunludur.
  • Sınav Yeri ve Tarihi ile ilgili değişimlerde; TSE tek taraflı olarak değiştirme yetkisine sahiptir.
  • Son başvuru tarihi 9 Şubat 2024 olup, kontenjan talep yoğunluğu sebebiyle daha önceden dolabilir.
  • Başvurunuzun kabulünün ve eğitim tarihinin kesin teyidini telefon veya e-mail yolu ile Personel Belgelendirme Müdürlüğümüzden (PBM) almadan, ulaşım ve konaklama ayarlamalarınızı gerçekleştirmeniz veya programa onaysız katılım gerçekleştirmeniz durumunda TSE ve PBM hiçbir koşulda sorumluluk üstlenmemektedir.
  • İstenen belgelerin (formlar ıslak imzalı şekilde) tarafımıza kargo yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.
  • Başvuru işlemleri hakkında sorularınız için sayfanın alt kısmındaki “İletişim” bölümünden bize ulaşabilirsiniz

 

İletişim Bilgileri:

TSE Personel Belgelendirme Müdürlüğü

Necatibey Cad. No:112 C Blok Bakanlıklar- Ankara 06100

Uğur Yücesan

Tel: 0312 416 63 20

e-posta: hg-pbm@tse.org.tr

 

Dokümanlar:

PBM-FR-HAK-001_2 Helal Personel Belgelendirme Başvuru ve Değerlendirme Formu (1)

PBM-FR-HAK-002_0 Helal Personel Belgesi Sahibi Kişilerin Taahhütnamesi ve Karşılıklı Anlaşma Şartları Formu (3)

Yayınlama Tarihi : Ocak 25, 2024
Düzenlenme Tarihi : Şubat 7, 2024
Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler