TSE VE ABNT ARASINDA İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Türk Standardları Enstitümüz (TSE) ile Brezilya Teknik Standartlar Teşkilatı (ABNT) arasında yapılabilecek ikili iş birlikleri hakkında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanındaki olası faaliyetler görüşüldü ve özellikle helal belgelendirme konusu ele alındı.

Başkan Şahin, “Standardizasyon başta olmak üzere helal belgelendirme alanında kurumlarımızın oldukça verimli iş birlikleri gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Gebze Kalite Kampüsü’nde düzenlenen toplantıya Başkanımız Mahmut Sami Şahin, Brezilya Teknik Standartlar Teşkilatı Başkanı (ABNT) Mario William Esper ve ilgili yetkililer katıldı.

İkili iş birlikleri üzerine görüşmeler yapıldı

Başkan Şahin, iki ülke arasında 5 milyar dolar seviyesinde bir ticaret hacmi bulunduğunu belirterek, “Standardizasyon başta olmak üzere helal belgelendirme alanında kurumlarımızın oldukça verimli iş birlikleri gerçekleştireceklerine inanıyorum. Türk Standardları Enstitüsü olarak, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarındaki gelişmeler ışığında ABNT ile her alanda iş birliği geliştirmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

ABNT Başkanı William Esper ise Türk Standardları Enstitüsü ile ikili iş birliklerini geliştirmeye hazır olduklarını belirtti. Toplantı sonrası ABNT heyeti, Gebze Kalite Kampüsü laboratuvarlarını gezerek ziyaretlerini sonlandırdı.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler