İHALE İLANI : “Tarihi Şeker Han Binasının Kiraya Verilmesi İşi”

Mülkiyeti Enstitümüze ait olan; İstanbul ili Fatih ilçesi Hobyar Mah. 305 ada 4 parselde bulunan Tarihi Şeker Han, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. ve Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 52. maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilerek kiraya verilecektir.

İhaleye ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:

1- İhale Konusu İşin Niteliği: “Hobyar Mah. Hoca Kasım Köprüsü Sk. No:4 Fatih / İstanbul” adresindeki 1 adet han binasının (ofis hizmetleri vb. kullanıma uygun olarak restorasyonu tamamlanmış, Z+3 katlı, zemin katı fuaye ve sergi alanı olarak tasarlanmış, kapalı alan toplamı brüt 2.638,90 m² olan tarihi ve tescilli bina) kiraya verilmesi

2- İhale Şartnamesi alttaki bağlantıda ve TSE Ankara Emlak İnşaat Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir ve temin edilebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların idarece onaylı ihale dokümanını temin etmesi ya da alttaki bağlantıdan indirmesi, şartnamenin her sayfasını ve sonundaki taahhüdü imzalaması ve diğer evraklarla ihale saatine kadar komisyona sunması zorunludur. Doküman bedeli alınmayacaktır.

3- İhalenin:

a) Yapılacağı Adres: Şekerhan Binası -Hobyar Mah. Hoca Kasım Köprüsü No:4 Fatih / İstanbul

b) Tarih ve Saati: 04/11/2024 Pazartesi günü saat: 15.30

c) Usulü: 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerince Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecektir.

d) Tahmini Bedeli: 30.000.000,00 TL  /yıl (KDV / stopaj vb. vergiler hariç)

e) Geçici Teminat Miktarı (%3): 900.000,00 TL

4- İsteklilerde aranacak nitelikler ve istenecek belgeler:

a) İsteklilerin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ana hedeflerinden; sanayi ve teknolojiye yönelik araştırma, geliştirme ve yenilikçilik program ve projelerini, iş birliği ve kümelenme mekanizmalarını ve bu kapsamda yapılacak faaliyet ve yatırımları destekleyen; ileri teknolojiler ile büyük veri, yapay zekâ, siber güvenlik gibi kritik alanlarda bireylerin ve işletmelerin ar-ge ve üretim yetkinliklerinin artırılmasına yönelik faaliyet ve yatırımlar içerisinde olan, Milli Teknoloji Hamlesi olarak adlandırılan Yüksek Teknoloji ve İnovasyon, Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi kendilerine has kümelenmeleri bulunan Mobilite, Bağlantı Teknolojileri, Siber Güvenlik, Tasarım Teknolojileri, Akıllı Şehirler ve Oyun Teknolojileri kategorilerinde ekosistemi güçlendirecek çalışmalar kapsamında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, vakıflar ile STK vb. gerçek yada tüzel kişilerden biri olmaları,

b) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, (e-Devlet)

c) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri,

ç) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını (e-Devlet), tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

d) Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair makbuz veya 2886 Say. Kanun ve Yönetmeliğe TSE Taşınmaz Yönetmeliğine uygun geçici teminat kabul edilecek belgenin ibrazı (Bedel, Vakıflar Bankası Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Bağlı Şb IBAN:TR 81 0001 5001 5800 8848 9291 17 hesabına yatırılacak, açıklamasına ise “TSE Şekerhan Kiralama İhalesi Geçici Teminat Bedeli” ibaresi eklenecektir.) Üzerine ihale kalmayanlara geçici teminatları geri verilir.

e) Şartnamede belirtilen imzalı taahhütnameyi vermeleri,

f) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (c), (d) ve (e) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri şarttır.

g) Vekâleten temsil halinde, vekilin noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve nüfus cüzdan sureti.

5- Tevdi edilen belgelerin asıl veya fotokopilerinin, noter onaylı ya da fotokopi verilmesi halinde asıllarının Enstitümüzce görüldüğüne dair kaşeli olmaları zorunludur.

6- Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf (İÇ ZARF) geçici teminat dekontu veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır (DIŞ ZARF). Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, ticaret unvanı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır ve mühürlenerek veya imzalanarak ihale tarih ve saatine kadar ihale komisyonuna teslim edilir. Bu saatten sonra verilecek teklif zarfları veya herhangi bir nedenle (postada gecikme vb.) oluşacak gecikmeler dikkate alınmaz.

7- Bina, tarihi ve tescilli olması sebebiyle, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa tabidir.

8- Enstitümüz ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İletişim ve tebligat adresi: TSE Ankara Emlak İnşaat Müdürlüğü Necatibey Cad. No:112 Bakanlıklar Çankaya /ANKARA Tel: 0312 416 66 51

e-posta: emlakinsmud@tse.org.tr Kep adresi: tse@hs01.kep.tr

Eki: 1- İhale Şartnamesi ve 2- Kira Sözleşmesi

İlan olunur.

Dokümanlar: 

Şekerhan kira şartnamesi_7.5.11385 Ek03

Şekerhan kira sözleşmesi_7.5.11385 Ek04

Yayınlama Tarihi : Ekim 17, 2024
Düzenlenme Tarihi : Ekim 17, 2024
Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler