TS 13143 "Gıdalar - Gluteni Azaltılmış ve Glutensiz Hale Getirilmiş" Standardı ile Belgelendirme Faaliyetlerine Başlamıştır.

Gluten allerjisi, bitkisel bir protein olan ve  buğday, çavdar, arpa, yulaf  gibi tahıllarda bulunan glutenin iyi sindirilememesi sonucunda bağırsakta rahatsızlığa yol açan  fizyolojik reaksiyondur. Belirtileri Çölyak hastalığına benzer ancak çölyak hastalığı gibi ince bağırsaklara zarar vermez.
Çölyak Hastalığı: Otoimmün bir hastalık olup glutensiz diyet uygulamasını gerektirir.
Gluten Allerjisi : Çölyak hastalığının neden olmadığı  glutensiz diyetin tercih edildiği klinik tablodur.
Gluten duyarlılığının tedavisi, güvenli gıda  seçimi yapmak ve  gluten içeren gıdaları tüketmemektir. 
TS 13143 şartlarını sağlayan kuruluşların birim ambalajları üzerinde taşıyabilecekleri TSE logolu marka sembolümüz tüketiciler üzerinde   güvence sağlayacaktır .
Bu İçeriği Paylaş : Facebook'da Twitter'da Google+'da
Eski Siteye Dön