Enstitümüz TSE K 602 / 29.09.2021 Vejetaryenler veya veganlar için uygun gıdalar - Gıda Bileşenleri - Etiketleme için tanım ve teknik kriterleri ile belgelendirme faaliyetine başlamıştır.

 

Vejetaryenlik, bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olarak tüketilmesini içeren bir beslenme tarzıdır.

Vejetaryen, bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri (kırmızı et, tavuk, balık, süt ve süt mamülleri, yumurta gibi) sınırlı miktarda veya hiç tüketmeyen kişilere verilen isimdir.

Veganlık, hayvanların gıda, giyim ya da başka amaçlar uğruna maruz kaldıkları sömürü ve zulmün her türlüsünden mümkün olduğunca kaçınan bir felsefe ve yaşama biçimidir.

Vegan, tamamen bitki/meyve/bakliyat bazlı bir diyet ile beslenmeyi tercih eden kişilere verilen isimdir.

TSE K 602 kriter şartlarını sağlayan kuruluşların birim ambalajları üzerinde taşıyabilecekleri TSE logolu marka sembolümüz vejetaryen / vegan beslenmeyi tercih eden hassas tüketici grubunda güvence sağlayacaktır.

Bu İçeriği Paylaş : Facebook'da Twitter'da
Eski Siteye Dön