Enerji Baş Tetkik Görevlisi Başvuru Şartları
Avrupa Kalite Teşkilatı ve TÜRKAK onaylı Enerji Yöneticisi sertifikasına başvuru yapmak için adayların aşağıdaki bilgi, beceri ve tecrübeleri karşılamaları gerekmektedir:
1.1. Asgari yüksekokul/lisans mezunu olmalıdır
1.2. Aşağıda belirtilen konularda asgari 80 saatlik eğitim almış olduğunu belgelemek. Eğer eğitimler uzaktan eğitim (online) yöntemiyle alınmış ise bu eğitimlerin en fazla %40’ı (80 x %40 = 32) 32 saati geçerli kabul edilir.
1.3. Ya da; 1.2’de belirtilen şarta ek olarak, aşağıda belirtilen konularda asgari 80 saatlik eğitim almış olduğunu belgelemek. Eğer eğitimler uzaktan eğitim (online) yöntemiyle alınmış ise bu eğitimlerin en fazla %40’ı (80 x %40 = 32) 32 saati geçerli kabul edilir.
1.4. Ya da; 1.2 ve 1.3’te belirtilen şartın yerine, Lise, Lisans, Yüksek Lisan ve Doktora eğitimi sürecince kalite yönetim sistemi ile ilgili en az 160 saatlik eğitim almış olduğunu transkripte yer alan derslerle belgelemek. Saat hesaplamasında dönemlik toplam ders saatinin %80’ni dikkate alınır. Saat hesaplanırken şu formül kullanılır: [(ders kredisi x 16) x %80]. Eğer mezuniyet uzaktan eğitim (online) yöntemiyle yapılmış ise 160 saatlik eğitimin en fazla %40’ı (160 x %40 = 64 ) 64 saati geçerli kabul edilir.
2.1. Asgari 4 yıllık tam zamanlı iş tecrübesinin 2 yılını enerji sistemleri alanında olduğunu belgelemek.
3.1. Belge başvuru tarihinden önceki 3 yıl içerisinde 4’ü tam sistem tetkiki ve 12 günü saha tetkiki olmak üzere asgari 20 gün tetkikin en az 3’ünü baş tetkikçi olarak gerçekleştirmiş olduğunu tetkik planları ve raporlarıyla belgelemek.
3.2. Ya da; 3.1’de belirtilen şartın yerine, tetkikçi meslektaşın değerlendirmesi de kabul edilebilir. Bu durumda aday baş tetkikçi rolüyle asgari 2 gün saha tetkikini şahit tetkikçi (tetkikçi meslektaş) nezaretinde gerçekleştirmek şartıyla 3’ü tam sistem tetkiki olmak üzere asgari 15 gün tetkik gerçekleştirmiş olduğunu belgelemelidir.
4.1. Eğitim, Sınav ve Sertifika ücretlerine Ücretler linkinden ulaşabilirsiniz.
6.1. Aşağıdaki Başvuru Formunu doldurmak, imzalamak ve ekleriyle birlikte olarak TSE Personel Belgelendirme Müdürlüğüne postayla veya e-postayla yukarıdaki adres veya e-posta adresine göndererek başvuru yapmak.