Helal Akreditasyon Kapsamındaki Eğitim/Sınav Programı

Eğitim ve Sınav Programı

TSE & HAK Helal Gıda Teknik Tetkikçi Eğitimi/Sınavı

Eğitimin Amacı

TS OIC SMIIC 34 Uygunluk Değerlendirmesi - Helalle ilgili faaliyetlerde yer alan kişilerin belgelendirmesini yapan kuruluşlar için genel gereklilikler standardı, ilgili TS OIC SMIIC standartları ve Türk Standartları Enstitüsünün personel belgelendirme usul ve esaslarına göre hazırlanmış olan personel belgelendirme programları çerçevesinde;

Helal uygunluk belgelendirme kuruluşlarında 3. taraf veya helal gıda üretim sistemi kurmuş olan kuruluşlar tarafından 1. ve 2. taraf olarak gerçekleştirilen tetkiklerde görev alacak tetkik tetkikçilerin tetkik yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Temel bilgilerin aktarımı, tartışma ortamı oluşturularak tecrübe aktarımı, pratik çalışmalarla konunun pekiştirilmesi ve eğitim sonunda tüm katılımcıların Teknik Tetkikçi olmalarının sağlanmasıdır.

Eğitimin İçeriği

  • TS OIC SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Kurallar
  • TS OIC SMIIC 6 Özel gereksinimler için TS OIC SMIIC 1'in Helal Yiyecek ve İçeceklerin Olduğu, Hazırlandığı, Saklandığı ve Servis Edildiği Yerlere Uygulanması
  • TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar
  • TS OIC SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Helal Gıdaya Eklenen Diğer Kimyasallar için Genel Gereklilikleri
  • TS ISO EN 19011 Yönetim sistemleri tetkik kılavuzu
  • Gıda alanı/sektörü/ürün gruplarını ilgilendiren yasal gerekliliklerini içeren mevzuat
  • Türk Gıda Kodeksi
  • Pratik Çalışmalar

Eğitimin Süresi: 4 Gün

Sınavın Süresi: 1 Gün

 

2023

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

ANKARA

 

 

 

 

 

 

8-11

 

 

 

 

 

 

 

13-16

 

Not: Detay bilgi www.tse.org.tr adresinden ya da Personel Belgelendirme Müdürlüğünden temin edilebilir.

 

 

TSE & HAK Helal Gıda Teknik Uzmanı Eğitimi/Sınavı

Eğitimin Amacı

TS OIC SMIIC 34 Uygunluk Değerlendirmesi - Helalle ilgili faaliyetlerde yer alan kişilerin belgelendirmesini yapan kuruluşlar için genel gereklilikler standardı, ilgili TS OIC SMIIC standartları ve Türk Standartları Enstitüsünün personel belgelendirme usul ve esaslarına göre hazırlanmış olan personel belgelendirme programları çerçevesinde;

Helal uygunluk belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan 3. taraf veya helal gıda üretim sistemi kurmuş olan kuruluşlar tarafından yapılan 1. ve 2. taraf tetkik süreçlerinde ve helal gıda üretim süreçlerinde görev alacak tetkik uzmanların yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Temel bilgilerin aktarımı, tartışma ortamı oluşturularak tecrübe aktarımı, pratik çalışmalarla konunun pekiştirilmesi ve eğitim sonunda tüm katılımcıların Teknik Uzman olmalarının sağlanmasıdır.

Eğitimin İçeriği

  • TS OIC SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Kurallar
  • TS OIC SMIIC 6 Özel gereksinimler için TS OIC SMIIC 1'in Helal Yiyecek ve İçeceklerin Olduğu, Hazırlandığı, Saklandığı ve Servis Edildiği Yerlere Uygulanması
  • TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar
  • TS OIC SMIIC 24 Gıda Katkıları ve Helal Gıdaya Eklenen Diğer Kimyasallar için Genel Gereklilikleri
  • Gıda alanı/sektörü/ürün gruplarını ilgilendiren yasal gerekliliklerini içeren mevzuat
  • Türk Gıda Kodeksi
  • Pratik Çalışmalar

Eğitimin Süresi: 4 Gün

Sınavın Süresi: 1 Gün

 

2023

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

ANKARA

 

 

 

 

3-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-5

 

 

 

Not: Detay bilgi www.tse.org.tr adresinden ya da Personel Belgelendirme Müdürlüğünden temin edilebilir.

 

 

TSE & HAK Helal Kozmetik Teknik Tetkikçi Eğitimi/Sınavı

Eğitimin Amacı

TS OIC SMIIC 34 Uygunluk Değerlendirmesi - Helalle ilgili faaliyetlerde yer alan kişilerin belgelendirmesini yapan kuruluşlar için genel gereklilikler standardı, ilgili TS OIC SMIIC standartları ve Türk Standartları Enstitüsünün personel belgelendirme usul ve esaslarına göre hazırlanmış olan personel belgelendirme programları çerçevesinde;

Helal uygunluk belgelendirme kuruluşlarında 3. taraf veya helal kozmetik üretim sistemi kurmuş olan kuruluşlar tarafından 1. ve 2. taraf olarak gerçekleştirilen tetkiklerde görev alacak tetkik tetkikçilerin tetkik yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Temel bilgilerin aktarımı, tartışma ortamı oluşturularak tecrübe aktarımı, pratik çalışmalarla konunun pekiştirilmesi ve eğitim sonunda tüm katılımcıların Teknik Tetkikçi olmalarının sağlanmasıdır.

Eğitimin İçeriği

  • TS EN ISO 22716 Kozmetikler-İyi üretim uygulamaları (GMP) - İyi üretim uygulamaları
  • TS OIC SMIIC 4 Helal Kozmetikler- Genel Kuralları
  • TS ISO EN 19011 Yönetim sistemleri tetkik kılavuzu
  • Kozmetik alanı/sektörü/ürün gruplarını ilgilendiren yasal gerekliliklerini içeren mevzuat
  • Pratik Çalışmalar

Eğitimin Süresi: 4 Gün

Sınavın Süresi: 1 Gün

 

2023

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

ANKARA

 

 

 

 

 

 

 

 

5-8

 

 

 

11-14

 

 

 

 

 

Not: Detay bilgi www.tse.org.tr adresinden ya da Personel Belgelendirme Müdürlüğünden temin edilebilir.

 

 

TSE & HAK Helal Kozmetik Teknik Uzmanı Eğitimi/Sınavı

Eğitimin Amacı

TS OIC SMIIC 34 Uygunluk Değerlendirmesi - Helalle ilgili faaliyetlerde yer alan kişilerin belgelendirmesini yapan kuruluşlar için genel gereklilikler standardı, ilgili TS OIC SMIIC standartları ve Türk Standartları Enstitüsünün personel belgelendirme usul ve esaslarına göre hazırlanmış olan personel belgelendirme programları çerçevesinde;

Helal uygunluk belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan 3. taraf veya helal kozmetik üretim sistemi kurmuş olan kuruluşlar tarafından yapılan 1. ve 2. taraf tetkik süreçlerinde ve helal gıda üretim süreçlerinde görev alacak tetkik uzmanların yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Temel bilgilerin aktarımı, tartışma ortamı oluşturularak tecrübe aktarımı, pratik çalışmalarla konunun pekiştirilmesi ve eğitim sonunda tüm katılımcıların Teknik Uzman olmalarının sağlanmasıdır.

Eğitimin İçeriği

  • TS EN ISO 22716 Kozmetikler-İyi üretim uygulamaları (GMP) - İyi üretim uygulamaları
  • TS OIC SMIIC 4 Helal Kozmetikler- Genel Kuralları
  • Kozmetik alanı/sektörü/ürün gruplarını ilgilendiren yasal gerekliliklerini içeren mevzuat

Eğitimin Süresi: 4 Gün

Sınavın Süresi: 1 Gün

 

2023

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

ANKARA

 

 

20-23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9-12

 

 

 

Not: Detay bilgi www.tse.org.tr adresinden ya da Personel Belgelendirme Müdürlüğünden temin edilebilir.

 

 

TSE & HAK İslami İşler Uzmanı Eğitimi/Sınavı

 

Eğitimin Amacı

TS OIC SMIIC 34 Uygunluk Değerlendirmesi - Helalle ilgili faaliyetlerde yer alan kişilerin belgelendirmesini yapan kuruluşlar için genel gereklilikler standardı, ilgili TS OIC SMIIC standartları ve Türk Standartları Enstitüsünün personel belgelendirme usul ve esaslarına göre hazırlanmış olan personel belgelendirme programları çerçevesinde;

Helal uygunluk belgelendirme kuruluşları tarafından tetkik süreçlerinde helallik konularıyla alakalı görev alacak uzmanların yeteneklerinin geliştirilmesidir.

Temel bilgilerin aktarımı, tartışma ortamı oluşturularak tecrübe aktarımı sağlanması ve eğitim sonunda tüm katılımcıların uzman olmalarının sağlanmasıdır.

Eğitimin İçeriği

  • TS OIC SMIIC 1 Helal Gıda için Genel Kurallar
  • TS OIC SMIIC 4 Helal Kozmetikler- Genel Kuralları
  • TS ISO EN 19011 Yönetim sistemleri tetkik kılavuzu

Eğitimin Süresi: 3 Gün

Sınavın Süresi: 1 Gün

 

2023

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

 

ANKARA

 

 

 

 

 

 

22-24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not: Detay bilgi www.tse.org.tr adresinden ya da Personel Belgelendirme Müdürlüğünden temin edilebilir.

Eski Siteye Dön