TSE, 9 OSB’Yİ YEŞİL OSB BELGESİ İLE BELGELENDİRDİ

TSE tarafından Yeşil OSB süreçlerini başarıyla tamamlayan sanayiciler belgelerini Bakan Kacır’dan aldı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından Yeşil OSB süreçlerini başarıyla tamamlayan Organize Sanayi Bölgeleri belgelerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan aldı. Türkiye’de sanayi alanlarının büyüklüğünün Türkiye’nin yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 0,4’üne karşılık geldiğini aktaran Bakan Kacır, “Sanayimizin her alanda mükemmeliyet standardını artıracağız. Türk sanayisini dünyada daha güçlü, daha etkin bir konuma birlikte taşıyacağız.” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kurulu; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, OSB Başkanları ve OSBÜK Delegelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TSE tarafından Yeşil OSB süreçlerini başarıyla tamamlayan; Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS), Makine İhtisas OSB, Gebze Güzeller OSB, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), Başkent OSB ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yeşil OSB Belgesi, Antalya OSB ise Su Verimliliği Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

“Sanayimizin her alanda mükemmeliyet standardını artıracağız”

Bakan Kacır, Türkiye için değer üreten sanayicileri, ihracatçıları, emekçileri yatırım, üretim, istihdam, icat ve ihracat odaklı kalkınma yolculuklarına katkılarından dolayı tebrik ederek, üreticileri her daim yüreklendirmeye, onları büyük ve güçlü Türkiye hedefine giden yolda var güçleriyle desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Türk sanayisinin verimli, sürdürülebilir ve rekabetçi büyümesinde öncü rol üstlenen OSB’leri 22 yılda ülke sathına yaydıklarını anımsatan Kacır, açıklamalarına şöyle devam etti:
“OSBÜK inanıyorum ki ‘Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi’ vizyonumuzla uyumlu olarak Türk sanayisinin rekabet gücünü daha ileriye yükseltmede bayrak taşıyıcı olmayı sürdürecek. Türkiye’de sanayi alanlarının büyüklüğü Türkiye’nin yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 0,4’üne karşılık geliyor. Önümüzdeki 5 yılda bu rakamı 2 katına, 10 yılda ise toplam yüz ölçümümüzün yüzde 1’ine çıkarmayı hedefliyoruz. Finansman, yer seçimi, kamulaştırma ve altyapı çalışmalarında yenilikçi yaklaşımları da devreye alarak ülkemizin son 22 yılda gerçekleştirdiği tüm kara yolu, liman, raylı sistem yatırımlarını dikkate alan ve sektörel kümelenme odaklı sanayi alanlarını hayata geçireceğiz. Bu çalışmayı Ulusal Sanayi Alanları Master Planları ile ete kemiğe büründüreceğiz. Bu vizyonla, sanayimizin her alanda mükemmeliyet standardını artıracağız. Türk sanayisini dünyada daha güçlü, daha etkin bir konuma birlikte taşıyacağız.”

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler